Selecteer een pagina

Hoe zou het eruit zien als ik een time-lapse maakte van elke foto die ik tijdens een concert heb gemaakt? Af en toe speelde ik met dit idee, sinds ik een tijdje geleden een wedding timelapse zag van fotograaf Kevin Mullins .

Ik heb onlangs twee concerten op rij gedocumenteerd voor de beste live-band van Denemarken, The Minds of 99 . Ik werkte voor de band en had volledige toegang tijdens de shows, dus dit was de perfecte gelegenheid. Ik nam elke foto uit de eerste van de twee shows, minus alle backstage-foto’s, en draaide 90 minuten concert in iets meer dan 3 minuten timelapse-video.

Ik herinnerde me eigenlijk pas het timelapse-idee na de shows, dus ik fotografeerde ze niet met de timelapse in gedachten. Dit werd gefotografeerd op de manier waarop ik normaal gesproken een concert cover.

Er zijn 1.564 foto’s in deze video die elk frame van het 90 minuten durende concert vertegenwoordigen. Ik fotografeer voornamelijk in de enkelvoudige-opnamestand, behalve tijdens flitslicht, dus dat is ongeveer elke 3,5 seconde een sluiterklik.

Ik gebruik uitsluitend Fujifilm camera’s en lenzen en ik fotografeerde dit concert met Fujifilm X-T3 en X-T2 camera’s met Fujinon XF16mm f / 1.4 en XF35mm f / 1.4 lenzen. Ik gebruikte beide camera’s tegelijkertijd met een op elke schouder, dus er zijn duidelijke sprongen als ik camera’s wissel, van de 16 mm naar de 35 mm-weergave en weer terug.

Andere voor de hand liggende sprongen gebeuren natuurlijk, wanneer ik van het podium naar de put ga, naar de voorkant van het gebouw, naar het balkon enz.

Alle foto’s zijn gemaakt in RAW-indeling. Ik heb een kleine voorinstelling toegepast tijdens het importeren in Lightroom die zojuist het Fujifilm Classic Chrome-kleurprofiel heeft toegepast en desaturated de sterke kleuren die aanwezig zijn als gevolg van LED-verlichting en waas. Gewoon om de beelden meer zichtbaar te maken in deze time-lapse.

Er was helemaal geen bijsnijden en geen enkele nabewerking – al het andere, inclusief de belichting en de witbalans, is rechtstreeks uit de camera. Behalve de weinige afbeeldingen hier die deel uitmaken van mijn keuzes, waren die volledig ontwikkeld voordat ik aan het timelapse-idee dacht.

Ik nam de hele show op automatische witbalans en bijna de hele show op automatische sluitertijd. Ik gebruik vervolgens het belichtingscompensatiewiel op de Fujifilm-camera’s om van +3 naar -3 of ergens daartussenin te gaan, afhankelijk van waar ik voor wil blootstellen. De Fujifilm X-camera’s houden het licht van de veranderende lichten goed, dus dit systeem werkt voor mij.

Uiteindelijk heb ik mijn ouder wordende MacBook bijna opgeblazen door 1564 JPEG’s te exporteren en ze in iMovie te laden om de timelapse te maken! De geĆ«xporteerde film werd gefinaliseerd met titels en soundtrack in Premiere Pro CC.

Genesteld in die 1.564 frames zijn mijn volledig verwerkte picks van die nacht.

Je kunt mijn blogpost bekijken met 50 geselecteerde en bewerkte afbeeldingen van de 2 concerten. Op deze manier kun je vergelijken en zien wat ik uit de 1.564 foto’s heb gekozen (sommige van deze 50 zijn afkomstig van nummer 2).

Ik ben al zeven jaar professioneel muziekfotograaf en ben altijd op zoek naar manieren om mijn werk te verbeteren en te ontwikkelen. Afgezien van het feit dat ik er best cool uitzag en leuk was om samen te stellen, was ik verbaasd hoe nuttig deze timelapse voor mij is. Ik kan duidelijk zien hoe ik beweeg en waar ik naar op zoek ben. Als je een fotograaf van een evenement bent, raad ik je aan dit uit te proberen.


Over de auteur : Flemming Bo Jensen is een muziekfotograaf en Fujifilm-ambassadeur in Kopenhagen, Denemarken. De meningen in dit artikel zijn uitsluitend die van de auteur. Jensen werkt met de grootste festivals en artiesten in Denemarken. Je kunt meer over hem te weten komen via zijn website en door hem te volgen op Facebook en Instagram .


Credits : Timelapse en foto’s van Flemming Bo Jensen. Soundtrack: ‘Fuglebur’ van The Minds of 99 en met toestemming gebruikt.

Lees verder