Selecteer een pagina

Tweede opname is een geweldige manier om ervaring op te doen en niet-genoteerde weekends in te vullen, maar er zijn veel dingen die u kunt doen om uw rendement te maximaliseren.

Ik heb honderden van mijn eigen bruiloften geschoten, maar ik hou er nog steeds van om een ​​tweede opname te maken om verschillende redenen. Ik kan vaak op nieuwe locaties fotograferen en met een andere fotograaf fotograferen, kan je perspectief veranderen of verscherpen. Ook kan het een geweldige ervaring zijn om een ​​bruiloft te maken van een cultuur die je nog nooit hebt gefotografeerd voordat je een soortgelijke culturele bruiloft boekt.

Om een ​​goede tweede schutter te zijn, moet je eerst een tweede schutter worden. Hoe je een tweede schutter kunt worden, is vaak een zorg van nieuwe fotografen.

Landing a Second Shooter Gig

Als u een onervaren fotograaf bent, moet u bereid zijn om als assistent te werken voordat u een tweede schutter wordt. Veel fotografen gebruiken een assistent om mensen te helpen richten, lichten vast te houden en apparatuur rond te slepen. De meeste fotografen die het waard zijn om voor te werken, zullen je betalen om te helpen, hoewel er sommigen zijn die gewoon op zoek zijn naar gratis hulp. Ik zou nooit voorstellen om gratis te werken, zelfs als je alleen tassen draagt ​​en helpt bij het instellen van lichten. En schande voor de fotografen om mensen te vragen gratis te werken. Als u een uitkering ontvangt, moet u ze betalen.

Hoe meer ervaring je hebt bij het maken van een tweede opname, hoe gemakkelijker het is om een ​​gig tweede keer te fotograferen, maar alle hoop is niet verloren voor nieuwere fotografen.

Zoek een lokale fotografiegroep via Facebook of MeetUp en probeer andere fotografen van aangezicht tot aangezicht te ontmoeten. Toen ik ongeveer tien jaar geleden begon met huwelijken. Ik zocht naar fotografen in mijn omgeving die werk creëerden dat ik bewonderde, daarna volgde ik ze op social-mediaplatforms. Ik heb regelmatig contact met ze gehad en toen de mogelijkheid om een ​​tweede foto te maken naar boven kwam, antwoordde ik dat ik geïnteresseerd was.

Door dit te doen creëerde ik een langdurige vriendschap met een gevestigde fotograaf in mijn omgeving die ook regelmatig mogelijkheden voor mentorschap en tweede schietavonden creëerde. Zelfs nu na het boeken en fotograferen van honderden bruiloften, spring ik nog steeds in de gelegenheid om als tweede met hem te schieten.

Voorbereiding op tweede opname

Het is absoluut gek dat ik dit zelfs moet zeggen, maar als een primaire fotograaf vraagt ​​met welke uitrusting je een bruiloft fotografeert, breng dat materiaal dan mee naar een bruiloft om er een tweede shoot voor te maken. Ik had ooit een tweede fotograaf van een fotograaf die hun f / 2.8 zoomlenzen, snelle prime-lenzen en full-frame camera’s detailleerde. Toen op de trouwdag, kwamen ze met een lichaam van het gewas met een 18-200mm zoomlens met variabel diafragma en zeiden ze: “Wat ik zo leuk vind aan een tweede opname, is dat ik niet al die zware apparatuur hoef te dragen.” Doe dat nooit.

Vraag je primaire fotograaf om een ​​schema voor de bruiloft. Soms hebben ze dit echter pas heel dicht bij de huwelijksdatum.

Vraag de hoofdfotograaf wat zij graag zouden willen fotograferen en ontvang zo mogelijk een lijst. Verschillende fotografen doen hun seconden verschillende dingen doen, dus om de beste klus te klaren, hebt u vaak een gedetailleerde lijst nodig zodat u beide op dezelfde pagina bent. Sommige fotografen die ik fotografeer, zijn heel specifiek over welke soorten foto’s en welke hoeken ze in die opnames voor hun albums krijgen, dus ik wil zeker weten dat ik duidelijk ben over die soorten foto’s.

Vraag de fotograaf of hij liever een bepaalde brandpuntsafstand of lenzen gebruikt. Hoewel ik mijn Nikon 14-24mm f / 2.8 vaak gebruik op 14 mm om brede foto’s te maken, maar sommige fotografen geven er de voorkeur aan om nooit breder dan 24 mm of zelfs 35 mm te gaan om vervorming te voorkomen.

Ik heb ook fotografen gehad die de voorkeur geven aan hun receptie en dansfoto’s worden genomen op 50 mm of langer. Ik ben dol op het gebruik van de brandpuntsafstand van 35 mm voor recepties, maar wanneer ik door een andere fotograaf wordt aangenomen, maak ik graag opnamen zoals ze dat willen.

Als een fotograaf je vraagt ​​om bepaalde dingen op te nemen, vraag hem of haar om dit te verduidelijken. Ik fotografeer graag mijn tafelstukken met langere lenzen zoals een 85 mm, 105 mm of 70 – 200 mm. Op een bruiloft kreeg mijn tweede schutter de opdracht voor alle details vanwege de verschillende locaties van de bruiloft en receptie en het ontbreken van een cocktailuurtje en schoot hij alles op 24 mm. Het schieten van alle details die zo breed zijn, is voor mij als vingernagels op een schoolbord.

Een fotograaf wil ook niet dat je bepaalde lenzen gebruikt. Misschien fotografeer je wel kantel lenzen, maar deze zijn niet voor iedereen, dus vraag het eerst voordat je het naar de bruiloft sleept. Als u gedetailleerde foto’s wilt maken, kunt u een galerij met gegevens van een vergelijkbare bruiloft of locatie bekijken. De meeste ervaren fotografen zijn erg trots op het maken van consistente beelden van bruiloft tot bruiloft, dus het is belangrijk dat u hen helpt dat te creëren. Ze kunnen enkele foto’s maken waar je niet over hebt nagedacht, maar je hebt misschien ook tijd om nieuwe foto’s uit te proberen die je nog niet eerder hebt gedaan. Maar voordat je iets nieuws uitprobeert, moet je ervoor zorgen dat je alle foto’s krijgt die je moet maken.

Portretten zijn ook iets waar veel fotografen, waaronder ikzelf, heel kieskeurig over zijn. Ik zie dingen horizontaal, dus de overgrote meerderheid van mijn afbeeldingen zal horizontaal zijn, inclusief portretten. Als ik veronderstelde verticale foto’s te nemen, zou ik met het ene oog boven het andere zijn geboren. Zoals mijn ogen naast elkaar staan, zo ook mijn afbeeldingen, op enkele uitzonderingen na. Je primaire fotograaf kan soortgelijke details hebben.

Doe wat je wordt gevraagd

Niet al het tweede fotograferen is het maken van foto’s van prachtige details, nieuwe hoeken proberen te maken of nieuwe culturen leren kennen. Er zijn vaak dingen die niet zo leuk zijn. Niet veel fotografen genieten van grijns-en-grijns. “Pardon, kan ik een foto van jullie krijgen?” wordt heel oud, heel snel. Als je dit echter moet doen, beschouw het dan niet als een straf. Vind een manier om ervan te genieten en doe er goed werk aan. Als een hoofdfotograaf die regelmatig tweede fotografen inhuurt, snap ik dat je deze alledaagse, saaie foto’s niet wilt doen, en ik wil ze ook niet doen. Maar het maakt deel uit van het werk. Zeer weinig dingen zullen me bozer maken dan een tweede schutter te belasten met iets vastleggen en ze doen het niet, of doen er een half-assige taak van. Je krijgt zeker geen aanbod om opnieuw voor mij te schieten en als een andere fotograaf vraagt ​​hoe je het deed, laat ik het ze weten.

Het belangrijkste is waarschijnlijk om hun klanten te behandelen alsof ze van u zijn. Wees vriendelijk en attent en onthoud dat wat je biedt een dienst is.

Adverteer niet zelf

Vergeet niet dat u een uitbreiding bent van de activiteiten van de primaire fotograaf. Dat betekent dat u niet aanwezig bent om te adverteren voor uw eigen werk of bedrijf, tenzij de primaire fotografie u expliciete toestemming geeft om dat te doen.

Dat betekent dat je de klanten of gasten niet op social media volgt, niet met vrienden op Facebook of iets dergelijks, tenzij de primaire fotograaf dit toestaat.

Van tevoren dien je een overeenkomst te hebben met de fotograaf die je huurde voor wat betreft het gebruik. Ik sta niet toe dat mijn tweede fotografen foto’s gebruiken van bruiloften die ze met mij hebben gemaakt, en ze schieten alles op mijn geheugenkaarten, zodat ze nooit toegang hebben tot de beelden. Dit voorkomt verwarring op de markt, omdat een potentiële klant soortgelijke afbeeldingen van dezelfde bruiloft op twee verschillende websites kan zien en ervan uitgaande is dat één fotograaf de afbeeldingen heeft gestolen, wat helaas vaak gebeurt.

Onthoud ook dat sommige klanten bijzonder zijn over hun privacy, dus plaats geen afbeeldingen zonder toestemming van hen.

Tweede schieten kan een dankbare manier zijn om ervaring op te doen, de kunst van het fotograferen van een bruiloft te leren en relaties op te bouwen. Voldoen aan en overtreffen van de verwachtingen van de hoofdfotograaf zorgt ervoor dat je veel meer kansen krijgt om een ​​tweede opname te maken.

Lees verder